Loading

Pozovite nas 063/277-062 011/7181-403

Udruženje poslovnih žena Srbije

Doktorka kao preduzetnica

Primarijus dr Ljiljana Bajić Bibić osnovala je firmu „Nutri bios“, jer je posle dugog istraživanja sertifikovala i proizvela organski proizvod zasnovan na naučnim referencama. Proizvode se jednodnevni, dvodnevni i sedmodnevni paketi koje mogu koristiti i zdravi i bolesni ljudi.

Mnogo truda, vremena, znanja, posvećenosti, rada i entuzijazma treba da uloži svako ko želi da dosegne izuzetne inovativne rezultate. Upravo to je postigla primarijus dr Ljiljana Bajić Bibić, diplomirani homeopata, koja je kao internista dugi niz godina radila u KBC Bežanijska kosa u Zemunu, gde se upoznala sa problemima koji nastaju neadekvatnom prevencijom zdravlja.


Sve to vreme provedeno na klinici naša sagovornica, dobitnica nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ 2016. godine (za inovativnost), izučavala je komplementarne medicinske grane: zdravu ishranu, homeopatiju i biorezonancu. Njenu pažnju je posebno privukla organska funkcionalna hrana koja pozitivno utiče na određene funkcije organizma.

Moja zamisao je bila da osmislim takvu kombinaciju hrane koja bi promovisala zdravlje i smanjila rizik od pojave bolesti. Da bih te ideje realizovala, odlučila sam da počnem sopstveni poslovni projekat. Osnovala sam 2014. firmu „Nutri bios“, preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge, kaže dr Ljiljana Bajić Bibić za Ekonometar.

Naša sagovornica naglašava da je njena ideja bila da osmišljava i proizvodi organsku funkcionalnu hranu i promoviše zdrav način života. Imajući u vidu ozbiljnost ovakvog poduhvata, vezanog za zdravlje ljudi, dr Bajić Bibić je uspostavila saradnju sa Institutom za bromatologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Na konačnom stvaranju nutri bios paketa rađeno je dve godine.

– Posle velikog istraživačkog rada došla sam do zaključka da paket nutri bios mora svojim nutri farmakološkim dejstvom da omogući uspostavljanje optimalne ravnoteže organizma. Podrazumevalo se da su mi za realizaciju ove jedinstvene i specifične ponude funkcionalne i naučno potvrđene hrane bila neophodna velika sredstva. Uložila sam sopstvena sredstva u ovaj poduhvat, pri čemu mi je suprug Nebojša bio desna ruka.

Bitno je znati da se ova hrana priprema po strogim pravilima organske proizvodnje, da je sertifikovana od relevantnih institucija i, prirodno, skuplja je od konvencionalno proizvedene hrane. Sva istraživanja koja je doktorka Ljiljana Bajić Bibić obavljala dokazala su izuzetan značaj hrane za očuvanje zdravlja, ali i da tako izbalansirana hrana može pomoći u lečenju nekih bolesti, kao i u smanjenju rizika od nastanka bolesti.

– Kao kliničkom internisti bile su mi poznate loše posledice nezdrave hrane koja u današnjim uslovima industrijske proizvodnje ima mnogo pesticida, herbicida, aditiva, što je jedan od značajnih faktora za nastajanje oboljenja, posebno malignih. Nažalost, kod nas se nedovoljno zna o blagodetima organske funkcionalne hrane, zbog čega bi trebalo mnogo više edukativnih predavanja i upoznavanje šire javnosti sa posledicama uzimanja industrijske hrane – naglašava i opominje naša sagovornica.

Na naše pitanje šta je zapravo funkcionalna hrana, dr Bajić Bibić odgovara:

– To su prehrambeni proizvodi koji pozitivno utiču na naše zdravlje. Mnogobrojni naučni dokazi svedoče da određena hrana smanjuje rizik od bolesti i povoljno utiče na organizam koji nije zdrav. Podsetimo, na primer, da cvekla ima pozitivnu ulogu kod osteoporoze, zatim da smanjuje krvni pritisak i da, uz druga sredstva, pozitivno deluje u lečenju tumora i karcinoma. I niz drugih prehrambenih proizvoda imaju slično dejstvo. Funkcionalna hrana utiče pozitivno da se organizam uravnoteži i dovede u stanje zdravlja.

Zanimljivo je da su pojam funkcionalne ishrane prvi ustanovili Japanci pre dvadeset godina. Bitno je imati u vidu da ova hrana nije suplement, odnosno esencija stavljena u mikro dozu, već je to hrana koja se uzima u normalnim količinama i pozitivno utiče na zdravlje.

Nutri bios paket je kombinacija organskih nutrijenata koji deluju detoksikaciono i umanjuju rizik od malignih oboljenja, pokreću pozitivne imunološke i metaboličke procese organizma. Na tržištu ovaj paket predstavlja jedinstveni sertifikovani organski proizvod baziran na naučnim referencama. Svi nutri bios proizvodi su stoprocentno organski i osmišljeni tako da postoje jednodnevni, dvodnevni i sedmodnevni paketi sa namirnicama neophodnim za besprekorno funkcionisanje organizma – kaže primarijus dr Ljiljana Bajić Bibić.

Konzumiranje Nutri Bios paketa

Postoje paketi za jedan, dva i sedam dana. Svaki sadrži zeolit, nutri bios obrok i biofermentisani sok od cvekle. Dejstvo ovih sastojaka pozitivno utiče na organizam i povećava imunitet, smanjuje rizik od nastanka malignih oboljenja, detoksikuje organizam i doprinosi jačanju jetre i regulaciji masnoća i šećera u krvi. Najoptimalnija upotreba je u toku prepodneva. Kesica zeolita se razmuti u 2 dl vode i popije. Posle 90 minuta nutri bios obrok se pomeša sa vodom, čajem, sokom, mlekom ili jogurtom i pojede. Dva sata kasnije, popije se flašica organskog biofermentisanog soka od cvekle. Zdrav čovek može ukus obroka poboljšati dodavanjem meda, suvog voća… Ovakav način konzumacije se preporučuje u toku prepodneva, a kasnije u toku dana ručak i večera se konzumiraju uobičajeno, sa napomenom da se preporučuju što zdraviji obroci. U toku dana treba popiti dve litre vode. Obrok o kome je reč dobio je pozitivno mišljenje Instituta za bromatologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Šta sadrži obrok

Nutri bios obrok je visokokvalitetna organska biljna mešavina ( lan, ovas, ječam, koren maslačka, šitake pečurke), čiji je sastav tako izbalansiran da omogućava maksimalno sinergističko dejstvo organskih sastojaka. Ovakav sastav pozitivno utiče na imunitet, ukupni metabolizam i ima detoksikaciono dejstvo.

Internista, homeopata, predavač

Primarijus dr Ljiljana Bajić Bibić diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalista je interne medicine i diplomirani homeopata. Jedan je od osnivača Homeopatske sekcije Srpskog lekarskog društva, član Evropskog (ECH) i Međunarodnog homeopatskog udruženja (LMHL) homeopata. Predavač je na predmetu homeopatije na postdiplomskim studijama Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, kao i u više škola homeopatije i brojnim homeopatskim seminarima. Bavi se i biorezonantnom medicinom, da bi se poslednjih nekoliko godina posvetila izučavanju uticaja hrane na ljudsko zdravlje.

Autor: Olga Vasiljević

Izvor: Ekonometar