Loading

Pozovite nas 063/277-062 011/7181-403

Uspesi članica UPŽ Srbije u 2016

Udruženje poslovnih žena Srbije se i ove godine raduje poslovnim uspesima, kao i mnogobrojnim nagradama svojih članica.

Nutri Bios

„NUTRI BIOS“ proizvodi i promoviše sertifikovanu organsku funkcionalnu hranu sa misijom da ukaže na značaj specijalno odabrane hrane u cilju očuvanja zdravlja i njen uticaj u borbi sa bolešću. Vizija  firme  je da većina populacije spozna vrednost organske hrane.Funkcionalna hrana podrazumeva da je njeno dejstvo na organizam naučno utvrđeno i da je ona tako izbalansirana da pozitivno utiče na zdravlje. NUTRI BIOS PAKET je prvi proizvod ove kompanije, a njegova konzumacija potpomaže metabolizam, detoksikaciju i imunitet. Dejstvo svakog od sastojaka je potkrepljeno naučnim referencama od strane relevatnih ustanova.  Autor NUTRI BIOS PAKETA  prim. dr Ljiljana Bajić Bibić dobitnica je specijalnog priznanja za inovativnost „Cvet uspeha za ženu zmaja“ koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Nutri Bios d.o.o. i dalje radi na inovaciji proizvoda. U toku je relizacija tri proizvoda organske funkcionalne hrane koji će imati pozitivno dejstvo na organizam za različite potrebe konzumenata. Svaki proizvod će biti sertifikovan od strane nadležne sertifikacione kuće. U toku je zaštita žiga Nutri Bios d.o.o.

AgroInvest

AgroInvest Fond je počeo sa radom u Srbiji 2001. godine i deo je Vision Fund International-a, koji je osnovan od strane World Vision International-a, a koji posluje širom sveta i ima za cilj ekonomsko osnaživanje i socijalnu inkluziju najosetljivijih članova društvene zajednice, stavljajući u fokus žene i decu. Usluge koje pružaju imaju za cilj da podrže ekonomski napredak u nerazvijenim područjima. U Srbiji rade kao posrednici između komercijalnih banaka i malih preduzetnika kojima je otežan direktan pristup kreditima. Namena kredita su pokretanje i unapređenje malih biznisa, trgovina, usluge, poljoprivreda, rekonstrukcija i popravka poslovnih objekata, sve za male preduzetnike. Posluju u 17 filijala širom Srbije i zapošljavamo oko 150 ljudi. Većina naših klijenata koristi kredite za započinjanje sopstvenog biznisa, čime se otvaraju nova radna mesta za članove njihovih porodica. Više od polovine naših klijenata ostane sa nama tokom narednih kreditnih ciklusa, nakon što njihova poslovanja postanu održiva. Glavni deo portfolia se koristi za poljoprivredu, ali uključuje i druge vrste malih preduzeća. Više od 50% svih naših klijenata su žene. Agroinvest nosilac je Sertifikata za zaštitu klijenata.

Antamedica

Deseta godina poslovanja klinike Antamedica je bila veoma uspešna. Emilija Antansijević sa svojim timom akreditovala je i realizovala 15 novih kurseva za lekare iz oblasti ultrazvučne dijagnostike i kolor doplera, radiografije, kompjuterizovane tomografije (skenera) i kardiološke dijagnostike (ehokardiografija, holer EKG-a i holter krvnog pritiska). Antamedica je privatna medicinska praksa u regionu koja kontinuirano sprovodi akreditovane obuke lekara iz ovih oblasti i njihovo osposobljavanje za samostalno izvođenje dijagnostičkih procedura. Obučili su više od 200 lekara iz oblasti ultrazvučne dijagnostike do sada, a u toku 2016. godine najmanje 100 lekara. Tokom sprovođenja obuke lekara, ultrazvučni ili kolor dopler pregled besplatno ili po simbiličnoj ceni obavilo je gotovo 2000 pacijenata. Skupe i veoma sofisticirane preglede vrhunskih stručnjaka pacijentima su učinili dostupnim i pristupačnim i time doprineli prevenciji i blagovremenom otkrivanju bolesti. 

Ove godine nabavljenje još jedan savremeni ultrazvučni aparat sa mogućnostima za ultrazvučnu elastografiju koja značajno podiže kvalitet i preciznost ultrazvučnih pregleda i eliminiše potrebu za bespotrebnom biopsijom i dodatnom invazivnom dijagnostikom.

Antamedica Plus – specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu je takođe započela sa radom ove godine. Opremljena je za sprovođenje kompletne fizikalne terapije (elektroterapiju, laser, magnet, ultrazvuk, kineziterapiju). Specijalizovali su se za preglede specijaliste fizikalne mediine – kiropraktičara i terapije trakcije – istezanje kičmenog stuba uz pomoć trakcionog stola, individualne vežbe kod pacijenata sa diskus hernijom i metode manuelne terapije – kiropraktiku.


AURA

Mila Litvinjenko, vlasnica kompanije „Aura“ i članica Udruženja poslovnih žena Srbije, primila je prestižnu nagradu Veuve Clicquot Bussines Woman Award za 2016. godinu za najuspešniju preduzetnicu u regionu (Hrvatska, Srbija i Crna Gora).Kompanija „Aura” je tokom 2016. godine dobila osveženje u vidu nove delatnosti. Od nedavno je otvoren nov prostor Aura Beauty Lounge, namenjen svim damama koje žele da se edukuju po pitanju primene proizvoda i tehnike šminkanja.


Beauty Imagini Centar

Tatjana Jevđović („Beauty Imagini Centar“) je sa svojim timom početkom ove godine u Hotelu Grey Kopaonik postavila  i organizovala SPA Cenar i Relax zonu, a organizovana je i edukacija zaposlenih. Kao počasni članovi Globalnog Ayurvedskog Festivala u Kerali i članovi Globalne Ayurvedske mreže, Tatjana i Isidora Jevđović učestovale su u Internacionalnom programu Globalnog Ayurvedskog Festivala, kao predavači i članovi Internacionalnog Foruma u cilju razvijanja i podizanja svesti o Ayurvedi i prirodnom lečenju na ovim prostorima.  Takođe, Beauty Imagini Centar je ove godine u aprilu obeležio desetogodišnjicu postojanja. U sastavni deo ponude uveden je Miha bodytec apparat- fitnes aparat, koji omogućava  da postignemo optimalne rezultate za najkraće moguće vreme. Sredinom decembra je na Adi Ciganliji otvoren Integra Life Club, prvi pravi holistički centar koji ima za cilj podizanje kvaliteta života. Idejni tvorac i osnivač ILC-a je Tatjana Jevđović, holistički terapeut, koja je pre deset godina osnovala Beauty Imagini Centar. 


Bel Medic

Bel Medic na čelu sa dr Jasminom Knežević u Novu 2017. godinu ulazi bogatiji za dva ISO sertifikata, dve nagrade, sa 115 zaposlenih, a pacijentima su u 2017. na raspolagaju još dva medicinska centra u Beogradu!

Investirajući u novu, najsavremeniju opremu kao što su magnetna rezonanca poslednje generacije, 64-slajsni skener, digitalni mamograf i rendgen i ultrazvučne aparate – postali su regionalno relevantan dijagnostički centar.Izvođenjem kompletno endoskopskih operacija diskus hernije, laparoskopskih, torakoskopskih i artroskopskih intervencija jedini su kompletan centar za minimalno-invazivnu hirurgiju u Srbiji.Nakon barijatrijske operacije gojaznog deteta i laparoskopskog uklanjanja mokraćne bešike, postali su prva medicinska ustanova u regionu gde su urađene ove operacije. Jedini u privatnoj praksi u Srbiji rade ERCP, kompleksnu metodu kojom se u istom aktu precizno lociraju i eliminišu  kamenčići iz žučnih i pankreasnih puteva. Uspešno su prošli resertifikacioni audit za standard ISO 9001 prema novoj verziji 2015 i dobili dva nova sertifikata – 14001, standard za zaštitu životne sredine, i HACCP, standard za upravljanje bezbednosti hrane. Otvorena su dva nova moderna medicinska centra, jedan na Slaviji, u Knjeginje Zorke 7, a drugi u Bulevaru Oslobođenja 165.

Osvojili su prestižnu nagradu „Europian Bussines Award“ u kategoriji „odnos prema klijentu“, postavši prva i jedina kompanija iz Srbije koja je ikada dobila ovakvo priznanje. Nagrađeni su i „Zlatnom amforom“, specijalnim priznanjem za doprinos razvoju medicinskog turizma u Srbiji, koju tradicionalno dodeljuje Yu Travel magazin.

Uskoro se otvara i Oftalmološki centar Bel Medica, sa kompletnom dijagnostikom i očnom hirurgijom.


Blumen group u 2016. godini

Agencija Blumen group 2016. godinu otpočela je u novom poslovnom prostoru koji je otvorio vrata novim projektima, nagradama, novim poslovnim prilikama, klijentima, članovima tima i poslovnim saradnicima. Na početku godine osvojeno je priznanje Društva Srbije za odnose sa javnošću za promotivnu kampanju KTITOR NOVIH IDEJA, a zatim je usledilo i finale prestižne internacionalne nagrade Međunarodne asocijacije za odnose sa javnošću – IPRA 2016, za event projekat PLAY IT AGAIN.

U međuvremenu je tim Blumen Group-a koji predvodi Nataša Pavlović Bujas, proširen za još dva člana. Jedan od novih poduhvata, kreiran na zahtev brojnih prijatelja i poslovnih saradnika koji rad i rezultate prate dugi niz godina – ugledaće svetlost dana u novoj godini. Reč je o ,,Blumen Business Club“ koji je neformalnu pretpremijeru doživeo baš sa članicama Udruženjem poslovnih žena u formi edukacije i umrežavanja.

U skladu sa motom projekta ,,Povezujemo – Jačamo – Inspirišemo“ u 2017. godini Blumen Group otvoriće vrata kluba svim zainteresovanim pojedincima, kompanijama pružajući im mogućnost da se kroz različite forme kreativnog druženja poslovno povežu i sarađuju, neformalno usavršavaju na stručnom i ličnom planu, razmene iskustva i praksu unapređujući sadašnje modele poslovanja i komuniciranja.


Elipsa

Modna kuća ELIPSA, postoji već punih 29 godina i lider je u modnoj industriji i svojim radom usrećuje veliki broj dama u zemlji i regionu. Jedan od uspeha koji je ove godine proslavljen je upravo 29. rođendan kome je prisustvovao ceo Elipsa tim od čak 250 zaposlenih. Direktorka Božana Pantović je i ove godine bila prisutna na mnogim manifestacijama, od kojih se naročito izdvaja „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, gde je kao već proglašena „žena zmaj“ 2015. godine i dobitnica povelje  DAMA 2016. podržala događaj kao „Prijateljica manifestacije“ i uručila jedno od specijalnih priznanja.  Takođe, bila je i učesnica na Regionalnoj konferenciji o porodičnom preduzetništvu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. 

Modna kuća ELIPSA i Božana ističu da su najponosniji na činjenicu da kao porodična firma iz godine u godinu uspevaju da konstantno napreduju, proširuju plasman na tržištima u okruženju i svakodnevno potvrđuje da su vodeći ženski brend u našoj zemlji i regionu.

Eurotranslate

Eurotranslate 2016. godinu obeležava u znaku 10 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Inspirativno i bogato iskustvo godinama sticano, je ovu poslovnu kuću pretvorilo u bogatu riznicu kvalitetnih i edukovanih radnika. Marina Jovanović se sa svojim timom može pohvaliti uvođenjem najnovijih tehnologija i programa koje koriste u samom procesu prevoda. Greške i rizici su smanjeni na minimum, a trude se da strategiju nadograde, i time podignu nivo informisanosti ljudi o samom značaju kvalitetno prevedenih tekstova. Nosioci su sertifikata prema standardu ISO 9001.Kako bi krunisali 10 uspešnih godina, oformili su marketing tim koji se posvećeno bavi brendiranju usluga i imena, a koji će se u svakom trenutku truditi da prenese deo atmosfere kao i da sve korisnike obavesti o svim novinama koje budu uvodili tokom narednih godina.

Kako bi krunisali 10 uspešnih godina, oformili su marketing tim koji se posvećeno bavi brendiranju usluga i imena, a koji će se u svakom trenutku truditi da prenese deo atmosfere kao i da sve korisnike obavesti o svim novinama koje budu uvodili tokom narednih godina.


 Kondor Tis

Slobodanka Stević („Kondor Tis“) isitče da će ovu poslovnu godinu pamtiti po intenzivnijoj prodaji letnjih aranžmana, kao i po novoizgrađenom turističkom objektu „Heba“ na Divčibarama, na kome je prošle godine početo sa radom, a ove godine je oplemenjen unutrašnji enterijer, spoljni ambijent sa dečijim mobilijarom i letnjom restoranskom baštom. Samim tim biznis je dobio novu dimenziju, nove klijente, nove događaje, kao kamp engleskog jezika, slikarske kolonije, tradicionalnu manifestaciju „Dani gljiva”, radionice „Stazama Divčibara na putu ka sebi”, što je rezultiralo da „Heba“ bude rezervisana tokom cele godine.

Ono što je ostavilo poseban utisak je dobijanje specijalnog priznanja za porodično preduzetništvo„Cvet uspeha za ženu zmaja”, za koju naglašava da je to bila lična satisfakcija za uložen trud i rad,  a i odlična dodatna motivacija. Usledila su  interesovanja medija, nova iskustva, nova poznanstva, kao i kontakt sa studentima Poslovnih studija Univerziteta „Singidunum“ u Valjevu, gde je učestvovala u predavanju na temu rada turizma.


Modna kuća „LUNA“

Za modnu kuću LUNA, 2016. godina počela je sa dva velika priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u zemlji i regionu. Ugledni poslovni magazini ,,Biznis“ i ,,Ekonometar“ uručili su Biljani Jovanović u februaru priznanje ,,Planeta biznis“ za najboljeg preduzetnika, a već narednog meseca na samitu ,,300 najboljih“ u Dubrovniku, direktorka i vlasnica LUNE ponela je regionalnu nagradu ,,STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ “ za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

Tokom leta 2016. LUNA  je dodala svom maloprodajnom lanacu još jedan, do sada najekskluzivniji ,,concept store” na atraktivnoj lokaciji TC Zlatibor, na Zlatiboru, pružajući kupcima još veći komfor i uživanje u kupovini. Svesna činjenice da mentalno i fizičko zdravlje zaposlenih itekako utiče na krajnji kvalitet proizvoda, LUNA kontinuirano ulaže u zdravlje zaposlenih i kvalitet radnog okruženja.  Nakon prošlogodišnjeg priznanja za doprinos bezbednosti i zdravlju na radu zaposlenih, Povelje „28.april“,  koju joj je dodelila republička Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, LUNA  je još jednom  potvrdila status odgovornog poslodavca. U oštroj nacionalnoj konkurenciji, kompanija je nedavno odabrana da učestvuje na prestižnom međunarodnom takmičenju za Evropsku nagradu dobre prakse u Bilbau u Španiji, koja se dodeljuje najboljim preduzetnicima, pravnim licima i organizacijama za izuzetne i inovativne doprinose u upravljanju zaposlenima starijeg životnog doba.

Ponosni su na to što je većina zaposlenih svoj poslovni i lični razvoj dostigla upravo radeći za LUNU duže od dve decenije. A još ponosniji na to što su kompanija u kojoj žene stvaraju za žene, te posebno vode računa o zaposlenim damama u takotzvanim zrelim godinama.

M design by Milica Petrović

Milica Petrović je ove godine u galeriji Mikser House održala predstavljanje nove kolekcije – „Love Mystical Balkan“. Ovom kolekcijom M design je u potpunosti otpočeo proizvodnju svog dizajniranog materijala tehnikom sito štampe na tekstilu, čime se ova tehnika vratila na velika vrata sa umetničkim, a ne komercijalnim pristupom, dok se brend izdvojio kao lider u izradi tekstilnog unikatnog aksesoara za enterijere.  Kao inspiracija za ovu kolekciju poslužio je Balkan, kao i staroslovenski simboli. Ovu kolekciju karakteriše prvenstveno povratak pravim vrednostima i korenima, uz ljubav koja je pokretač svega.


NAGI

ove godine kompanija „NAG“ koja se bavi dizajnom, proizvodnjom i prodajom poslovnih uniformi nastavila je sa rastom, a tome je, između ostalog doprinelo plasiranje robe na inostrano tržište (Hotel Splendid, Hotel Maestral). Takođe,  kompaniji su dodeljene subvencije na osnovu Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja ženskog preduzetništva, koje se finansiraju iz budžeta grada Beograda. Dobitnici su i sertifikata „Firma od poverenja”, koji posluje na tržištu Evropske Unije od 2013. godine, a pokrenute od strane centra za Istraživanje Mišljena klijenata DOO (CZMIK DOO). Vlasnica i direktorka, Aleksandra Popović smatra da je jednako važno imati sopstveni dizajn i prepoznatljiv vizuelni identitet. Jednoobraznost odevanja u poslovnom svetu upućuje na izbor kvaliteta proizvoda i ne skreće pažnju na pojedinca u kolektivu.


Travel boutique

2016. godinu u agenciji Travel boutique obeležilo je lansiranje novog sajta prilagođenog mobilnim uređajima, kao i veoma uspešne kampanje na društvenim mrežama. Online kampanje su prisutne kako u Srbiji, tako i u regionu, pa je i porast broja putnika posebno primetan iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Posebna zanimljivost je da agenciju na Instragram-u već prati više od 11 000 ljudi i taj broj stalno raste.


Umetnička radionica „Marija Hand Made“

Marija Ivanković Jurišić („Marija Hand Made“) ove godine predstavila je kolekciju Beli Anđeo u Amsterdamu i Hagu u okviru sajma „Modefabriek“. Takođe, dobila je poziv od gradonačelnika Šapca, Nebojše Zelenovića da se pridruži timu za Razvoj ženskog preduzetništva u funkciji savetnice, a zatim je kreirala program „Osnaživanje za preduzetništvo“ u okviru koga je održano 5 radionica Udruženja, kao i nekoliko radionica u saradnji sa Poslovnim fakultetom iz Valjeva, Univerzitetom Singidunum, i Centrom za Stručno Usavršavanje iz Šapca, kao i više od 10 praktičnih obuka iz oblasti prozivodnje, prerade i obrade tekstila i hrane u saradnji sa uspešnim pojedincima, umetnicima, preduzetnicima i poljoprivrednim gazdinstvima iz navedenih delatnosti, tekstila i hrane, sve uz podršku Gradske Uprave Šabac. Ovaj program pohađalo je više od 200 nezaposlenih žena iz Šapca i okoline, starosne dobi između 20 i 60 godina. Takođe, formirana je tekstilna radionica koja broji 20 žena opredeljenih za bavljenje tekstilom kojom rukovodi Marija Ivanković Jurišić. Nastupile su na Šabačkom letnjim festivalu, u organizaciji MTV-ja, gde su izlagale specijalno diajnirane reklamne torbe sa logotipom festivala, a u septembru su za GU Šabac izradile 1200 rančeva za školski pribor koje grad poklanja đacima prvacima. U međuvremenu se radilo na izradi specijalne linije „Kućnog tekstila“ odnosno dekorativnih predmeta za Dizajn enterijera, zavesa, stoljnjaka i dekorativnih jastuka. Polaznice ovog programa posetile su i 11. Sajam Etno Hrane i pića na Beogradskom sajmu, a neke od njih su i izlagale u okviru štanda RPK Valjevu. Krajem godine pohađale su Školu za izradu projekata u organizaciji Poslovnog Fakulteta iz Valjeva, a grupa žena opredeljenih za hranu je sa svojim projektom „Zdrava užina- Zdrava družina” prošla u 5 najboljih od svih prijavljenih projekata. Krajem godine radionica za tekstil imala je veliku prednovogodišnju izložbu u Šabačkoj biblioteci gde su se predstaviti svi radovi nastali u međuvremenu. Izložba je postavljena u saradnji sa učenicima Škole za Umetnicke Zanate.

Udruženje poslovnih žena „Šapčanke“ iz Šapca osnovano je 1. decembra, predsednica je Marija Ivanković Jurišić.